Relaxatietechnieken bij kinderen en jongeren

Relaxatietechnieken voor kinderen en jongeren - De Klim

Omschrijving

Heel wat kinderen staan onder constante druk en ervaren wel eens stress. Veel mentale en lichamelijke klachten van kinderen hebben hun oorsprong in het onvoldoende ontladen van stress. Er is ook een sterk verband tussen stress en onderpresteren.
Relaxatie is een basisvoorwaarde voor een gezond leven en een voorwaarde om tot leren te komen. Zonder rust/ ontspanning is er geen mogelijkheid tot groei. We hebben rust nodig om te kunnen integreren; om alle verschillende prikkels en indrukken te filteren, opdoen en verwerken.
Deze opleiding beoogt een zeer praktische en doelgerichte opleiding rond relaxeren en oefeningen om te kunnen relaxeren met kinderen. De technieken zijn toepasbaar binnen onderwijs, gezin, jeugdbeweging, internaat als in een therapeutische setting.

Inhoud:

Voor Wie?

De vorming is toegankelijk voor iedereen die werkt met kinderen/jongeren: therapeuten, leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers, opvoeders, therapeuten, psychologen…

Waar?

Centrum kLIM
Walburgstraat 12,
9100 Sint-Niklaas

Download hier de folder: Folder downloaden

Vragen?

E-mail via info@centrumdeklim.be of ada@deleidraad.be

Inschrijven

Start 11 januari 2020

Locatie - Duur

Centrum Klim
Walburgstraat 12, 9100 Sint-Niklaas

3 zaterdagen van 09u30 tot 17u00

Docent

Ada Van Moorhem is oprichtster van het multidisciplinair centrum De Leidraad. Zij is kindertherapeute – gezinsconsulente en psychotherapeute.

Prijs

290 euro ( cursus inbegrepen)
Vroegboekkorting 260 euro (inschrijving en betaling voor 11-12-2019)

Wanneer

  • 11/01/2020
  • 01/02/2020
  • 22/02/2020

Inschrijven