Psychotherapie

Psychotherapie is bewust en professioneel het groeiproces van de mens, met psychologische technieken bevorderen en de psychologische moeilijkheden, conflicten en stoornissen bij de cliënt op te heffen of te verminderen.

Vanuit een integratieve aanpak worden verschillende psychologische interventies gehanteerd afhankelijk van het voorliggend probleem (gedragsgericht, cognitief gedragstherapeutisch, Rogeriaanse aanpak, relaxatietherapie, cliëntgericht, NLP, mindfulness, relaxatietechnieken, contextueel…) Zodoende wordt de therapie volledig afgestemd op de cliënt en zijn hulpvraag.

Het gaat meestal om kortdurende, praktische en doelgerichte vorm van psychotherapie. Het is niet de bedoeling dat de therapie jaren duurt. Er wordt getracht om via kortstondige interventies inzicht te geven in jouw probleem en in mogelijke aanpakken zodat je er weer tegen aan kan. Samen gaan we de onderliggende klachten aanpakken en gaan we alternatieven zoeken hoe je situaties kunt aanpakken. Dit alles op jouw eigen tempo en volgens jouw eigen wensen.